MOJA ZGODBA

Brigita Herjavec

“Z oblikovanjem unikatne keramike se ukvarjam približno 18 let.  Na začetku je bilo oblikovanje keramike zgolj hobi, izdelovanje daril za bližnje in prijatelje. Znanje oblikovanja na lončarskem vretenu in še mnoge ročne tehnike sem pridobivala z vztrajnim raziskovanjem. Prav tako različne tehnike poslikav. Ugotovila sem, da mi izdelovanje množičnih, identičnih izdelkov jemlje energijo in voljo. V tem nisem videla nič posebnega niti možnosti za uspeh. To je nekaj s čemer je trg nasičen.”

Na svoje znanje, ki sem ga večinoma pridobila sama z delom in vztrajnostjo, sem zelo ponosna. Veliko pomeni imeti talent, vendar je to brez vztrajnega dela in eksperimentiranja premalo.

“Pri ustvarjanju rada stopim izven okvirjev, zato stalno raziskujem nove oblike, poslikave in veliko eksperimentiram z materiali.”

Unikatna keramika BH

…Porodila se mi je  zamisel o keramični čipki. Od ideje, do uporabnega izdelka sem imela vrsto težav. A vendar mi je uspelo izdelati keramično čipko. Nastale so sklede, podstavki za skodelice, pladnji za tortice, luči, nakit…

Ročno oblikovani izdelki

Izdelki so narejeni iz bele gline, ki je po sestavi podobna porcelanu. Vse glazure na izdelkih, so primerne za stik z živili. Izdelki so oblikovani na lončarskem vretenu popolnoma ročno. Prav tako so poslikani v različnih ročnih tehnikah.  Žgani so na 1050 °C. Na nekaterih izdelkih je zlato, ki se nanaša na keramiko kot nadglazura  v tretjem žganju keramike. Teh izdelkov se ne sme uporabljati v mikrovalovni pečici. Povprečen čas nastanka ročno izdelanega unikata je 10-14 dni. Izdelani so po klasičnih lončarskih postopkih, žgani daljši čas na visoki temperaturi. To izdelkom zagotavlja visoko kakovost in obstojnost.

Pri ustvarjanju izdelkov poskušam združevati umetnost z uporabnostjo.  Moja največja inspiracija je narava. Zato bi lahko rekla, da izdelujem uporabno umetniško keramiko, v butičnem obsegu z možnostjo personaliziranih izdelkov po želji.

Vam je všeč moje delo?

Preverite ponudbo spletne trgovine ali pa se
dogovorimo za izdelavo pa vaši meri!